LDA Thema-avond Democratie Anders

 In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen wordt door LDA een aantal thema-avonden georganiseerd waarin onderwerpen uit het verkiezingsprogramma behandeld zullen worden. Donderdag 18 januari wordt de tweede avond gehouden in de Irish Cottage, Verlaat 4, 1734NJ Oude Niedorp, aanvang 20.00 uur. Thema  is het raadsprogramma.

 

In Hollands Kroon zijn de eerste stappen gezet op weg naar een participatieve of directe democratie met als doel inwoners meer invloed te geven op hun directe leefomgeving. Daarbij hoort een andere rol voor de gemeenteraad: dienstbaar zijn aan inwoners. LDA kiest daarom voor een raadsprogramma. Bij een raadsprogramma zijn alle partijen in de raad betrokken. Er wordt een programma op hoofdlijnen vastgesteld dat de basis moet zijn van een maatschappelijk akkoord waarbij het nadrukkelijk de bedoeling is ook input uit de samenleving te betrekken. Dit draagt bij aan de stabiliteit in de bestuursperiode en tevens aan een betere wisselwerking tussen raad, burgers, maatschappelijk middenveld en bedrijfsleven door bij het uitwerken van het akkoord de kennis uit de samenleving beter te benutten. Er wordt geen coalitie meer gevormd. De wethouders worden door middel van een open sollicitatie geworven waardoor een goed functionerend duaal stelsel ontstaat.

 

De gemeente Kaag en Brasem heeft de afgelopen vier jaar met het raadsprogramma gewerkt. Wethouder Floris Schoonderwoerd, lokale partij PRO Kaag en Brasem, en CDA-fractievoorzitter Karin van den Kaaden zijn de sprekers. Zij zullen de avond inleiden en hun ervaringen delen waarna gelegenheid tot het stellen van vragen en discussie.

 

http://www.kaagenbraassem.nl/raadsinformatiesysteem/raadsakkoord_43856/

Ter verbetering van uw gebruikerservaring wordt op deze website van LDA gebruik gemaakt van cookies.