Verslag openbare fractievergadering 14-10-2024

Op onze vergadering in dorpshuis De Nieuwe Horn in Kolhorn werd uitgebreid aandacht besteed aan het goed bezochte raadscafé van 10 oktober waar vijf tafels klaar stonden voor een gesprek met de raadsleden. De punten van de beeldvormende raadsagenda werden behandeld maar daarover was weinig discussie omdat de voorstellen brede steun verwierven.
Tot slot werd er teruggekeken op de eerste LDA on tour in winkelcentrum Sluiskolk in Anna Paulowna. Daar is een positie gevoel aan over gehouden. Zaterdag 19 oktober staat LDA van 11.00 uur tot 12.30 uur met de kraam in Winkelhart Niedorp waar wij graag met u in gesprek willen gaan om te vernemen wat u van de gemeente Hollands Kroon vindt.

Raadscafé

  • Sportpark Winkel – Nieuwe Niedorp Een enthousiast bestuur licht de plannen toe en wil een brede invulling waarin ook ruimte wordt geboden voor culturele activiteiten. Men gaat akkoord met de voorgestelde locatie aan de Zuiderkanaalweg.
  • Zwembad De Wirg Spreekt voorkeur uit voor nieuwbouw op het te ontwikkelen sportpark en wil daarin meegenomen worden.
  • Woningbouw Kolhorn Een projectontwikkelaar presenteert een plan om aan de Kolhornerkade een project te ontwikkelen, waarin een aantal woningen sociale huurkoop met een prijs van € 350.000,- zijn opgenomen. Voor ons reden om er niet enthousiast over te zijn, te duur. Daarbij vinden we de locatie niet geschikt gezien de landschappelijke waarde van het gebied rond de Kolhornerkade.
  • Woningbouw Slootdorp In het project aan de Langestraat is door het naastgelegen glastuinbouwbedrijf bezwaar tegen de plaatsing van de vrijstaande woning die te dicht bij het bedrijf komt te staan waardoor er gevreesd wordt voor geluidoverlast. Volgens de gemeente zijn er metingen verricht en wordt aan de normen voldaan.
  • Iepen in Van Ewijcksluis: PWN dreigt een rij kerngezonde iepen te verwijderen omdat die boven de waterleiding zouden staan. Inwoners maken hier bezwaar tegen. Uit onderzoek is gebleken dat de waterleiding twee meter van de bomen af ligt. Dit is geen goede zaak. Zal in het presidium aanhangig gemaakt worden.

Raadsagenda 17-10-2024

  • Tweede bestuursrapportage Daarin doet het college verslag van de financiële situatie van de gemeente. Akkoord. Valt weinig over te zeggen, ziet er goed uit.
  • Subsidiebeleid 2024 Akkoord, de specifieke uitwerking moet nog opgesteld worden.
  • Evaluatie exploitatie binnenzwembaden Hollands Kroon Akkoord. Tot 2030 op de huidige voet verder gaan met De Venne, Den Kriek en De Wirg, daarna besluiten hoe verder te gaan. De Terp is ondergebracht in Campus De Terp.
  • Toekomstbestendig sport- en cultuur complex Nieuwe Niedorp – Winkel Akkoord. Er wordt krediet gevraagd voor een nader onderzoek waarbij ook gekeken moet worden wat de kosten zijn van het zelfstandig houden en opknappen van de bestaande accommodaties in Winkel en Nieuwe Niedorp. De Rijd is uitgesloten om bij de sportpark plannen betrokken te worden, dat zou kapitaalvernietiging zijn van de de ruim één miljoen euro die in de renovatie gestoken is. Het bad draait goed. De fractie vindt de locatiekeuze voor de Zuiderkanaalweg een goede keuze.
Ter verbetering van uw gebruikerservaring wordt op deze website van LDA gebruik gemaakt van cookies.