LDA wil van digitaal vergaderen af

LDA is voor een onmiddellijk hervatten van fysiek vergaderen en betreurt het dat de raadsvergadering van 3 september, aangekondigd als fysiek, toch weer digitaal zal plaats vinden. Ook de beeldvormende vergaderingen moeten weer fysiek en openbaar plaatsvinden. Het digitaal vergaderen is een noodoplossing geweest. Wat node gemist wordt is het debat en het persoonlijk contact tijdens de vergadering. Als dit niet in de MFA kan dan zijn er alternatieve locaties te vinden waar ruimte is om de Corona-maatregelen in acht te nemen. Denk aan sporthal Veerburg.
Het volgen van de digitale vergaderingen voor inwoners was geen pretje omdat er regelmatig storingen waren waardoor je naar een zwart scherm zat te kijken.
Is het onwil dat Hollands Kroon nog niet terugkeert naar fysiek vergaderen?
Op andere plaatsen gebeurt het wel. Onlangs in De Helder een avond waar Port of Den Helder met omwonenden van de Kooyhaven in gesprek ging. Locatie was de Rabobank op Kooypunt. Een week later de beeldvormende vergadering in Hollands Kroon over hetzelfde onderwerp digitaal. Schagen gaat ook weer fysiek vergaderen.
LDA respecteert dat er raadsleden zijn die angst hebben om weer fysiek te vergaderen. Voor hen is een mogelijke oplossing om hybride te vergaderen. Daarbij kunnen zij die thuis blijven met een digitale verbinding toch deelnemen aan de vergadering

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze fractievoorzitter Henk van Gameren, 06 2441659

Ter verbetering van uw gebruikerservaring wordt op deze website van LDA gebruik gemaakt van cookies.