LDA stelt vragen over het verstrekken gezondheidsverklaring CBR

LDA heeft een aantal keren te horen gekregen dat de gemeente geen papieren gezondheidsverklaringen voor het aanvragen van een keuring bij het CBR verstrekt en dat dit alleen nog digitaal gebeurt.
De gevallen die wij kennen betreft steeds oudere inwoners (75+) die digitaal niet vaardig zijn en tevergeefs bij de gemeente aankloppen terwijl het CBR door verwijst naar de gemeenten voor het verkrijgen van de papieren verklaring. Dit zorgt voor verwarring en onbegrip. Deze houding van de gemeente staat haaks op wat een inclusieve maatschappij moet zijn. De gemeente dient dienstbaar te zijn aan haar inwoners, zeker aan hen die door het gemis van digitale vaardigheden buiten gesloten dreigen te raken.

Het kan ook anders.
De gemeente Schagen verstrekt de gezondheidsverklaring wel op papier. Ook aan inwoners uit Hollands Kroon die in de buurgemeente niet tevergeefs aankloppen en keurig aan de balie geholpen worden. Dit is eigenlijk een blamage voor de dienstverlening van de gemeente Hollands Kroon.

De politieke vragen kunt u hier vinden.

Ter verbetering van uw gebruikerservaring wordt op deze website van LDA gebruik gemaakt van cookies.