Column: Dagelijks bestuur ‘Hollands Kroon’ blaast dorpsraden op.

Het college van Hollands Kroon is bezig om op een oneigenlijke manier de dorpsraden te ontmantelen.
Dit terwijl in sommige dorpen deze raden goed lopen en de onderlinge samenwerking steeds meer vorm begint te krijgen. Naast dat de dorpsraden langzaam zullen worden ontmoedigd lijkt daarmee ook het einde in zicht voor het reeds succesvolle Kernbeheer.
Daarnaast lijkt ook het raadscafé met deze actie ten dode opgeschreven. Voorgaande wordt met name veroorzaakt door het aanstellen van vier gebiedsregisseurs, kosten €110.000,00 per persoon. Onderbouwing voor deze gebiedsregisseurs ontbreekt.
Bij aanvang van deze raadsperiode kreeg elke wethouder een regio toegewezen. Gezien eerdergenoemde lijkt het er sterk op dat we een extra 5e laag creëren die bijna een half miljoen euro aan gemeenschapsgeld gaat kosten. Maar voor wat eigenlijk en wat levert het de burger concreet op? Een ding wordt hiermee wel duidelijk. De verhoging van de OZB dient klaarblijkelijk niet voor het opvangen van de mogelijke toekomstige korting van de Rijksbijdrage. Veel eerder is het bedoeld om de kosten van het mismanagement van het college mee te kunnen financieren. Met de komst van de gebiedsregisseurs kan in ieder geval worden geconcludeerd dat de dat de beoogde doelen van de fusie van de vier oorspronkelijke gemeenten verder weg zijn dan ooit…
Hielko Mels

Ter verbetering van uw gebruikerservaring wordt op deze website van LDA gebruik gemaakt van cookies.