Raadsvergadering Hollands Kroon in 8 minuten, motie SMR aangehouden

Anna Paulowna – De raadsvergadering van januari in Hollands Kroon was weer een recordpoging qua snelheid. Burgemeester Rian van Dam opende om 20.06 en de sluiting was al om 20.14, waarmee de raadsvergadering effectief acht minuten geduurd had om slechts enkele hamerpunten af te tikken.

De fractie van LDA had vooraf een motie aangekondigd over een Small Modular Reactor (SMR), maar vanwege technische problemen met de uitzending en de beeldregistratie werd besloten de motie niet in te dienen, maar aan te houden tot de volgende vergadering. Er was immers vanwege de zeer ontspannen agenda van slechts enkele hamerpunten ook geen pers aanwezig en daarmee zouden inwoners ook geen kennis kunnen nemen van de strekking van de motie. Dat was onwenselijk, aldus fractiesecretaris Peter Couwenhoven. “Inwoners hebben er recht op te weten hoe de politieke partijen in Hollands Kroon denken over een kleine reactor in de regio Noord Holland-Noord.”

Lees het volledige artikel op:
https://www.regionoordkop.nl/26/01/2024/raadsvergadering-hollands-kroon-in-8-minuten-motie-smr-aangehouden/

Ter verbetering van uw gebruikerservaring wordt op deze website van LDA gebruik gemaakt van cookies.