Column: Primeur???

De spreeuwen en dotten, inwoners van Winkel en Nieuwe Niedorp, moesten wel met een heel bijzonder gevoel dinsdagavond 21 mei zaal Beentjes betreden waar de gemeente aanwezig was om te horen wat zij van de renovatie van het Hoefje en de parkeerplaatsen rond het Winkelhart en de situatie op de Boomgaardweg vonden.
De dag ervoor een paginagroot artikel in de Schager Courant onder de kop ‘Primeur voor inwoners Niedorp’. Primeur? We komen toch om de problemen rond het Winkelhart naar voor te brengen? Ja wel, een primeur. Een interview met participatie adviseur Suzanne Bakker, weer een nieuwe functie in Hollands Kroon, was dat de primeur? Nee! Wij, de spreeuwen en dotten, mochten in Beentjes gaan vertellen wat voor wensen en ideeën wij hebben over de nieuwe situatie rondom het Winkelhart. De gemeente was er alleen maar om te luisteren en gaat onderzoeken welke ideeën uitgevoerd kunnen worden. Tijdens de opening van de avond werd het nog eens benadrukt dat wij uitverkoren waren om deze primeur te hebben. Voortaan wordt dit de manier waarop de gemeente met ons omgaat. Geeft dat vertrouwen? Nee! Vooraf een presentatie van de onderzoeken uitgevoerd door bureau Sweeco, gevolgd door de mogelijkheid tot het stellen van verdiepende vragen. Er waren er ook een paar gericht tot de wethouder maar mevrouw Peters was al naar huis vertrokken. Hoe serieus neem je ons dan.
Maar is dit wel een primeur? Nee!
In de raadsperiode van 2014 – 2018 met LADA in de coalitie en college waren beeldvormende vergaderingen altijd openbaar waarbij de inwoners een actieve rol hadden om raadsleden informatie uit de samenleving tot zich te laten nemen. Toen LADA in de oppositie belandde was het gedaan met deze vorm van beeldvorming en inwoners betrekken bij de besluitvorming.

Peter Couwenhoven

Ter verbetering van uw gebruikerservaring wordt op deze website van LDA gebruik gemaakt van cookies.